UTCN a participat, sub sigla comună (EUt+), la Conferința APAIE 2023, Bangkok (Thailanda)

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), alături de membrii parteneri din alianța European University of Technology (EUt+) – Universidad Politécnica Cartagena (UPCT), Université de Technologie de Troyes (UTT), Riga Tehniska Universitate (RTU) și Hochschule Darmstat (H_DA)  au participat în luna martie 2023, cu un stand comun (sub sigla EUt+), la Conferința APAIE 2023, Asia-Pacific Association for International Education, eveniment ce a avut loc în Bangkok, în Thailanda. Alianța EUt+ a fost reprezentată la acest eveniment de o echipă formată din Michel Legault (UTT), Rafael Toledo Moreo (UPCT), Igors Tipans (RTU), Laura Stale (RTU), Ina Schnakenberg (H_DA) Jessica Mayer (H_DA) și Silivan Moldovan (UTCN).

În cadrul acestei participări, au fost inițiate discuții de parteneriat și viitoare mobilități pentru studenți și cadre didactice către și dinspre universități cu programe de studiu în domeniul tehnic din Thailanda, Malaezia, Singapore, India, Vietnam, Australia și SUA. Modul de organizare a EUt+, precum și perspectiva diplomelor comune și a campusului european, au fost elementele cele mai apreciate de către toate universitățile care și-au exprimat interesul pentru viitoare colaborări, mai ales datorită faptului că EUt+ este prima Universitate Europeană care participă la astfel de evenimente ca o singură entitate.

Standul EUt+ a dispus de două zone dedicate discuțiilor, precum și de două pupitre pentru expunere, astfel, beneficiind de flexibilitate în organizare, suficient spațiu pentru activități paralele și o vizibilitate sporită în cadrul expoziției. Organizarea orarului pentru stabilirea întâlnirilor a permis distribuția echitabilă a întâlnirilor între parteneri, asigurarea unei permanențe la cel puțin unul dintre pupitrele de prezentare, precum și posibile deplasări pentru discuții la standurile altor universități. La final, reprezentanții partenerilor EUt+ au considerat un real succes această formă de participare, sub o siglă comună, la astfel de evenimente, cu prezență din partea mai multor membri ai alianței, eficientizând utilizarea resurselor necesare în astfel de ocazii.

© Copyright - International - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca