Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, partener într-un proiect internațional de dezvoltare de noi metode de învățare

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este partener în proiectul de tip Erasmus+ Knowledge Alliances  – Processing Complexity with Emotional, Sensorial and Spiritual capacities  [ProCESS, din luna ianuarie a anului curent. Proiectul reunește 9 parteneri dintre care 4 universități: Universitatea Catolică Lyon, (Franța) – coordonatorul proiectului,  Universitatea de Științe Aplicate JAMK (Finlanda), Universitatea de Business, Arta și Tehnologie RISEBA (Letonia) și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (România), alături de 5 companii: Performanse (Franța), Sanofi (Franța), De KLAUSEN (România), Mediatalo Keskisuomalainen (Finlanda) și Latvijas Pasts (Letonia).

Cu o durată de 3 ani, echipa proiectului își propune să dezvolte o metodologie originală și inovatoare de abordare a cazurilor complexe de management prin alternarea capacităților raționale cu inteligența senzorială, emoțională și spirituală. În acest proces, studenții învață să simtă mai bine situațiile complexe, nu doar să înțeleagă și să îndrăznească să iasă din tipare pentru a le rezolva. Noua metodă propune utilizarea în acest sens a competențelor SES  (competențe Senzoriale / Emoționale / Spirituale) în strânsă colaborare cu abilitățile hard și soft ale studenților.

Pe parcursul celor 36 de luni, se vor implementa un set de 12 studii de caz complexe de management propuse studenților pentru rezolvare, iar în proiect sunt implicați 192 de studenți din toate cele 4 universități partenere.  Vor fi organizate 24 de ateliere SES și școli de iarnă care vor pregăti studenții pentru utilizarea metodologiei ProCESS în soluționarea cazurilor complexe de management.

În prima rundă de instruire, cele 4 studii de caz sunt dezvoltate împreună cu companiile partenere. După selectarea studenților participanți, activitatea pe proiecte a început în luna octombrie a anului curent cu  vizite la companiile implicate care au propus teme diferite.

  • Întâlnirea Sanofi a fost organizată în 5 – 6 octombrie la Lyon, Franța și a inclus activități față în față și online. Studiul de caz propus de Sanofi abordează creșterea ratei de acoperire a vaccinurilor împotriva gripei.
  • Întâlnirea De KLAUSEN  a fost organizată în perioada 7 – 8  octombrie la Cluj-Napoca. Studenți din România, Letonia, Finlanda s-au reunit față în față și online pentru a găsi o soluție la studiul de caz propus de compania De KLAUSEN. Tema s-a axat pe creșterea cu 25% pe an a afacerilor companiei românești KLAUS-ELGEX, o companie cu 125 de angajați și o cifră de afaceri de peste 23 de milioane de euro.
  • Întâlnirea Keskisuomalainen a avut loc în 5 – 6 octombrie la sediul companiei din Jyväskylä. Subiectul propus ca studiu de caz se concentrează pe depășirea provocărilor generale cu care se confruntă compania din cauza schimbării comportamentului de cumpărare al consumatorilor.
  • Întâlnirea Latvijas Pasts a fost organizată în perioada 11 – 12 octombrie la Riga. Studiul de caz propus de companie vizează dezvoltarea de noi soluții care să faciliteze trecerea de la un management birocratic clasic la un stil de management orientat către rezultate.

Coordonatorul proiectului din partea Universității Tehnice din Cluj-Napoca este Conf. dr.ing. Violeta Firescu.

www.processproject.eu

© Copyright - International - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca