Ana-Maria Timariu a facilitat atelierul SESS intitulat Te simți blocat în viață? Visează cu picioarele, dansează și vezi cu inima. Folosind ca instrument dansul, activitatea a urmărit examinarea modului în care inconștientul poate să contribuie la perceperea unui blocaj într-un anumit moment din viață și găsirea unor posibile soluții prin conectare cu ceilalți. La începutul atelierului de lucru, fiecare participant a reflectat asupra unei probleme din viața personală sau profesională percepută ca un blocaj și a creat o sculptură umană care să reprezinte acea stare. După menținerea poziției pentru câteva momente, participanții au fost îndrumați să conștientizeze ceea ce văd și ceea ce simt în acea postură. Exercițiile care au urmat au implicat biodansul – o combinație de mișcare, muzică, dans și interacțiune cu ceilalți într-un mediu coordonat de formatorul SESS prin instrucțiuni, muzică și schimbări de ritm. La finalul atelierului fiecare participant a împărtășit experiența și s-au formulat concluzii.
Atelierul SESS facilitat de Crina Maria Nemeș a fost intitulat Călătorie în emoții ascunse și a urmărit să scoată în evidență cum poate să fie gestionat rezultatul emoțional în criză. Prima etapă a atelierului de lucru a fost o sesiune de modelaj din argilă, activitate desfășurată pe un fond muzical. A urmat o sesiune de discuții în care participanții au explicat ce au dorit să reprezinte prin modelaj, cum s-au simțit în timpul activității și dacă ar fi de acord să schimbe sau să modifice rezultatul. În etapa următoare, participanții au fost legați la ochi, iar modelajele au fost schimbate între participanți. În continuare, ținând cont de forma pe care au primit-o, participanții legați la ochi au avut posibilitatea să aducă schimbări modelajului pe care tocmai l-au primit, modificând astfel lucrarea realizată de un alt participant. În ultima parte a activității fiecare participant a primit înapoi planșeta de modelaj cu lucrarea inițială, dar modificată. A urmat o sesiune de discuții în care participanții au transmis grupului cum se simt, ce cred, în ce măsură recunosc lucrarea inițială și cum consideră rezultatul final comparativ cu cel inițial. Prin utilizarea modelării cu argilă, participanții au descoperit cum pot modifica nu numai argila tare, ci și convingerile și atașamentele dure, ajungând să-și schimbe experiențele emoționale.
Eliade Rotariu a facilitat atelierul SESS cu titlul Călătorie pentru găsirea soluțiilor pentru o problemă (complexă). Activitatea a ghidat participanții să utilizeze meditația și vizualizarea ca instrumente pentru rezolvarea problemelor complexe și găsirea de soluții în doar 10 minute folosind VAKOG (cele cinci simțuri: vizual, auditiv, kinestezic, olfactiv și gustativ). Pentru început participanții au fost invitați să se relaxeze așezați în cerc într-un cadru care a inspirat relaxare: scaunele au fost aranjate în cerc, iar în mijloc au fost amplasate trei lumânări și trei bețișoare parfumate aprinse, cu semnificația unui foc de tabără. După prezentarea exercițiului, stabilirea încrederii formator–participant și menționarea problemei complexe de rezolvat, participanții au fost ghidați într-un exercițiu de meditație și vizualizare. În ultima parte a activității participanții au prezentat soluția vizualizată și au fost formulate concluzii.