Finalizare cu succes a etapei 2 de implementare a proiectului ProCESS

ProCESS (Procesarea complexității prin capacități emoționale, senzoriale și spirituale) este un proiect Erasmus+ Knowledge Alliances implementat în perioada 2021-2023 și coordonat de Universitatea Catolică din Lyon (Franța) în parteneriat cu Universitatea de Științe Aplicate JAMK (Finlanda), Universitatea de Business, Artă și Tehnologie RISEBA (Letonia) și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (România).

În cadrul proiectului a fost finalizată cu succes cea de-a doua etapă de rezolvare a studiilor de caz complexe din domeniul managerial. Cele patru cazuri manageriale furnizate de companiile partenere Sanofi (Franța), De KLAUSEN (România), Mediatalo Keskisuomalainen (Finlanda) și Latvijas Pasts (Letonia) au fost analizate de un număr de 64 studenți din universitățile partenere. Activitatea de rezolvare a studiilor de caz a cuprins generarea de soluții inovative prin utilizarea abilităților SES (senzoriale, emoționale și spirituale), dezvoltate în cadrul proiectului prin intermediul unor workshop-uri și evaluate periodic de compania parteneră PerformanSe (Franța).

Activitatea s-a finalizat prin prezentarea rapoartelor și planurilor de acțiune elaborate de cele 16 echipe de studenți, în cadrul unei școli de iarnă organizată la Universitatea de Business, Artă și Tehnologie RISEBA din Riga (Letonia), în perioada 23-26 ianuarie 2023.

Programul școlii de iarnă a inclus în prima zi deschiderea oficială, interviuri cu participanți implicați în proiect și activități de relaxare și stimulare a creativității – biodans (biodanza) pentru studenți și pictură intuitivă (intuitive painting) pentru cadre didactice.

Pe lângă interviuri cu participanții în proiect, programul din următoarele două zile a inclus prezentarea soluțiilor propuse de studenți și feedback din partea antrenorilor care au coordonat activitatea studenților – patru antrenori academici din universitățile partenere și patru antrenori de la companiile partenere.

În ultima zi a școlii de iarnă a fost organizat un eveniment de multiplicare cu tema ”Abilitățile senzoriale, emoționale și spirituale și aplicarea lor în gestionarea complexității manageriale”. Studenții, cadrele didactice și companiile invitate în cadrul evenimentului au împărtășit din experiența dobândită prin proiect, iar la final s-au implicat într-o activitate de terapie prin muzică.

Școala de iarnă s-a finalizat cu acordarea unor certificate de participare pentru toți studenții implicați și cu celebrarea finalizării cu succes a activtății.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a fost reprezentată în cadrul evenimentului de patru echipe de studenți și trei cadre didactice: Violeta FIRESCU (coordonator proiect din partea UTCN și trainer SES), Simona NOVEANU (trainer SES) și Adriana SAVA (antrenor academic).

Echipele ProCESS UTCN au fost formate de 16 studenți de la Facultatea de Inginerie Industrială, Robotică și Managementul Producției, astfel: (1) Echipa SANOFI (Franța) – Doru CÂRLAN (anul 2, master Antreprenoriat), Szilvia Beata NAGY, Maria-Ionela SANDU și Adrian-Florin ZĂGREAN (anul 3, specializarea Inginerie Economică Industrială), (2) Echipa KLAUS (România) – Ana Maria TIMARIU și Cristina VINȚI (anul 2, master Management și inginerie în afaceri), Antonia ATĂNĂSOAE și Răzvan DEGHE (anul 3, specializarea Inginerie Economică Industrială), (3) Echipa KESKI (Finlanda) – Horațiu RUS (anul 2, master Antreprenoriat), Cătălin-Gabriel IACOB, Paola-Iudit SZOLLOSI și Iulia ȘUTEU (anul 3, specializarea Inginerie Economică Industrială) și (4) Echipa SJSC (Letonia) – Raluca Daria CIUPAN și Bianca Alexandra ILIE (anul 2, master Management și inginerie în afaceri), Ioana-Maria MAGYAR și Andreea Maria Ioana MONE (anul 3, specializarea Inginerie Economică Industrială).

DETALII

Mai multe detalii despre implementarea proiectului se găsesc pe site-ul

https://processproject.eu/

și pagina de Facebook

https://www.facebook.com/ProCESSProjectEU/

CONTACT

Conf. dr. ing. Violeta Firescu

Coordonator proiect UTCN

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, România

violeta.firescu@mis.utcluj.ro

© Copyright - International - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca