Studenții UTCN au participat la

Blended Intensive Program on Material modeling – Testing and Parameter Identification, Darmstadt, Germania

În luna iunie a anului curent, în cadrul Universității Europene de Tehnologie/European University of Technology EUt+, a avut loc Blended Intensive Program on Material Modeling – Testing and Parameter Identification, eveniment găzduit de Universitatea de Științe Aplicate din Darmstadt, Germania. Echipa participantă a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) a fost coordonată de domnii profesori Prof.dr.ing. Cristian Dudescu și S.l.dr.ing. Radu Chiorean și a avut în componență studenții Samuel Fekete, Toni Olaru, Valeriu Barbut, Edward Wagner, David Fanaru, Cristian Iorga și Raul Draskaba, de la Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică. Blended Intensive Program (BIP) este un nou tip de mobilitate Erasmus și presupune parcurgerea unor module teoretice on-line în paralel cu activitățile didactice din timpul semestrului, urmate apoi de o săptămâna intensivă în care studenții din universitățile partenere se reunesc fizic la universitatea gazdă pentru componenta practică a cursului. Programul Material Modeling – Testing and Parameter Identification a reunit studenți de la: Universitatea Tehnologică din Troyes (Université de Technologie de Troyes (UTT), Universitatea Tehnică din Riga (Rīgas Tehniskā Universitāte (RTU), alături de grupul de la UTCN.

Activitățile desfășurate de studenți au presupus măsurători experimentale în laboratoarele Universităților din Darmstadt și Mittelhessen, identificare de parametri și modelarea comportamentului mecanic utilizând Python, precum și vizite de lucru la companiile Zwick/Roell (Ulm) și Hottinger, Brüel and Kjaer (HBK)(Darmstadt), lideri mondiali în domeniul echipamentelor pentru determinarea experimentală a caracteristicilor mecanice ale materialelor și măsurarea și monitorizarea in-situ a nivelului de solicitare în structuri mecanice. S-a vizitat de asemenea și facilitatea de cercetare GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung din Darmstadt unde funcționează un impresionant accelerator de particule. Ultima zi a săptămânii a fost dedicata susținerii proiectelor individuale și evaluării finale.

Evenimentul a fost relatat pe larg în revista Universității de Științe Aplicate din Darmstadt, IMPACT. https://impact.h-da.de/en/eut-bip

© Copyright - International - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca