Primul program pilot de instruire în metodologia ProCESS organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Joi, 20 iulie 2023, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a desfășurat primul program pilot de instruire în cadrul proiectului ProCESS – Procesarea complexității prin capacități emoționale, senzoriale și spirituale.

Proiectul ProCESS este coordonat de Universitatea Catolică din Lyon (Franța) în parteneriat cu Universitatea de Științe Aplicate JAMK (Finlanda), Universitatea de Business, Artă și Tehnologie RISEBA (Letonia) și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (România).

Proiectul Erasmus își propune să dezvolte metodologia ProCESS – o metodologie originală și inovatoare pentru a rezolva cazuri complexe de management, prin alternarea și mobilizarea abilităților senzoriale, emoționale și spirituale (SES), pe lângă capacitățile raționale. În cadrul proiectului, fiecare universitate parteneră va testa metodologia ProCESS prin intermediul a cinci programe pilot de instruire, furnizate unor companii și altor entități interesate să testeze această metodologie.

Primul pogram pilot, denumit Observarea abilităților senzoriale, emoționale și spirituale, organizat de UTCN a fost găzduit de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud (ISJ-BN) și a beneficiat de sprijinul domnului Prof. Mircea Cristian Nicula, Inspector Școlar General. La activitățile desfășurate pe parcursul celor trei ore de instruire au participat 16 cadre didactice, membri ai ISJ-BN și profesori la licee din Bistrița, Beclean, Sângeorz Băi, Prundu Bârgăului și Teaca.

În timpul programului pilot, participanții au avut ocazia să conștientizeze abilitățile SES, să înțeleagă metodologia ProCESS, să se conecteze cu sine și cu alții pentru a lucra în echipă, prin cooperare și co-creare.

Sesiunea de instruire a fost susținută de trei formatori SES, membri în echipa proiectului și cadre didactice din UTCN: Ș.l.dr.ing. Remus Lungu, Conf.dr. ing. Simona Noveanu și Conf.dr.ing.ec. Adriana Sava.

La finalul întâlnirii, participanții au completat un formular de feedback prin care au apreciat în mod pozitiv activitățile derulate și au primit certificate de participare în cadrul programului pilot de instruire privind metodologia ProCESS.

Mai multe detalii despre implementarea proiectului se găsesc pe site-ul https://processproject.eu/ și pagina de Facebook https://www.facebook.com/ProCESSProjectEU/.


Contact:

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, România

Conf. dr. ing. Violeta Firescu, manager proiect ProCESS din partea UTCN

violeta.firescu@mis.utcluj.ro

© Copyright - International - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca