Întâlnirea de start a proiectului NextGEng,

organizată în Jaen, Spania

International Cooperation Framework for Next Generation Engineering Students (NextGEng) este un proiect de tip Cooperation Partnership cu o durată de trei ani, cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+ KA2. Proiectul a început în octombrie 2022 și se va încheia în septembrie 2025. Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta un cadru de cooperare internațională între partenerii consorțiului care promovează predarea în echipă cu sprijinul unor noi materiale de învățare și metode de predare care sunt aliniate cu direcțiile propuse prin inițiativa Spațiul Educațional European 2025 și sunt în conformitate cu nevoile pieței muncii.

Buddy Network își propune îmbunătățirea capacității de internaționalizare a UTCN prin acțiuni care vizează:

  • inserția studenților străini în mediul academic (UTCN) și social;
  • stimularea contactelor între studenții locali și cei interanționali ai UTCN;
  • stimularea echipelor de lucru mixte, studenți locali și studenți internaționali, pentru creștera performațelor academice și a competențelor lingvistice.

Întâlnirea oficială de lansare a proiectului NextGEng a fost organizată la Universitatea din Jaen (P2 – UJA), în Jaen, Spania, în perioada 28-29 noiembrie 2022. La această întâlnire au participat toți managerii de proiect din toate instituțiile de învățământ superior și companii, liderii pachetelor de lucru (WP), reprezentantul agenției Erasmus+ (online) și profesorii de la P2-UJA care participă în acest proiect. Programul întâlnirii a constat în prezentări ale pachetelor de lucru, trei workshop-uri, vizite la laboratoarele UJA și evenimente sociale. În timpul întâlnirii, toți cei șase lideri de pachete de lucru au prezentat obiectivele, activitățile și task-urile planificate pentru următoarele 6 luni.

Temele abordate în cadrul celor trei workshop-uri au fost: „Metode de predare utilizate în cadrul programului pilot propus în proiect” și „Platforme virtuale utilizate în procesul de predare” (Workshop I), „Implicarea partenerilor din companii în desfășurarea activităților didactice de laborator” (Workshop II) și „Centralizarea indicatorilor cantitativi și calitativi ai rezultatelor proiectului ca parte a procesului de raportare” (Workshop III). La aceste ateliere au participat online și profesori  din  instituțiile CO-UTCN și P1-JAMK.

Pe parcursul acestor două zile, toți partenerii au avut posibilitatea de a se întâlni, de a discuta și de a împărtăși gândurile și ideile lor.

Următoarea întâlnire față în față planificată pentru membrii proiectului va avea loc în cadrul Programului de Training din pachetul de lucru WP2, care este organizat la Universitatea de Științe Aplicate Jamk din Jyväskylä, Finlanda la sfârșitul lunii ianuarie 2023.

Contact

Conf.dr.ing. Ciprian Lapusan, Coordonator Proiect

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Romania

ciprian.lapusan@mdm.utcluj.ro

Parteneri consorțiu

 

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them.

© Copyright - International - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca