EpiCo

Epistemologie și ecologie în educația tehnologică

Proiectul EpiCo își propune să exploreze perspective epistemologice alternative care subliniază intersecția dintre artă, cultură, știință și tehnologie. Scopul său este de a promova o înțelegere mai profundă a dimensiunilor culturale, sociale și ecologice în dezvoltarea tehnologiilor durabile, esențiale pentru abordarea provocărilor prezente și viitoare. EpiCo operează în contexte pedagogice interdisciplinare, îndreptând competențele și abilitățile studenților către o abordare tehnologică care transcende perspectivele antropocentrice.

Prin analiza aprofundată a cercetărilor teoretice și istorice în epistemologie și ecologie în educația tehnică, proiectul EpiCo va crea modele și metode educaționale și va dezvolta un cadru modular care să poată fi integrat fără probleme în programele existente. Aceste resurse sunt concepute în special pentru programele de studii intensive destinate atât educatorilor, cât și studenților. Pentru a asigura o accesibilitate largă, proiectul se va folosi de diverse canale de comunicare și evenimente publice, culminând cu organizarea unei școli de vară acreditată pentru studenți.

Proiectul contribuie la baza de cunoștințe specifice și oferă un cadru pentru implementarea abordărilor epistemologice în educația tehnică. Programele educaționale, metodele și modulele dezvoltate vor oferi căi inovatoare pentru modelarea tehnologiilor viitorului. În plus, ele vor transmite competențele și abilitățile necesare, asigurând o abordare durabilă și orientată spre viitor la nivel european. Această inițiativă reprezintă un pas către soluționarea provocărilor complexe ale societății și mediului înconjurător, recunoscând rolul crucial pe care îl au epistemologiile interdisciplinare și cultural informate în proiectarea tehnologiilor durabile și incluzive. Impactul pe termen lung al proiectului EpiCo poate duce la o schimbare în modul în care educăm și pregătim studenții pentru a aborda peisajul în continuă evoluție al tehnologiei, culturii și mediului.

EpiCo este un proiect Erasmus + K220, dezvoltat cu parteneri  EUt+ (UTCN, Dublin, Cartagena, Troyes și Riga ), iar coordonatorul este Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.Cu un buget total este de 400.000 euro, proiectul începe oficial la 1 noiembrie 2023 și are o durată de 36 de luni.

© Copyright - International - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca