Universitatea Tehnologică din Dublin

Universitatea Europeană de Tehnologie/European University of Technology EUt+, este una dintre alianțele transeuropene care se dezvoltă în spațiul european al educației și reunește opt universități de prestigiu din Europa, partenere în construcția unei noi viziuni centrată pe om. Cele opt universități, au adus fiecare în consorțiul EUt+, plusvaloare prin particularitățile fiecăreia, au creat un cadru în care coexistă culturi și limbi diferite, păstrându-și în același timp, identitatea și valorile.

Proiectul este coordonat de Universitatea de Tehnologie din Troyes / Université de Technologie de Troyes, (Franța) și include următorii membri:

  • Технически университет София, Technical University of Sofia (Bulgaria);
  • Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Cyprus University of Technology (Cipru);
  • Hochschule Darmstadt, University of Applied Sciences (Germania);
  • Rīgas Tehniskā Universitāte, Riga Technical University (Letonia);
  • Technological University Dublin (Irlanda);
  • Universidad Politécnica de Cartagena (Spania);
  • Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (România);

Cu o istorie ce se întinde până în 1887, Universitatea Tehnologică din Dublin (TU Dublin) a fost formată prin fuziunea a trei institute de tehnologie existente din zona capitalei Dublin:

  • Institutul de Tehnologie din Dublin,
  • Institutul de Tehnologie Blanchardstown
  • Institutul de Tehnologie Tallaght.

Având o puternică perspectivă internațională, parteneriatele universității oferă o mulțime de oportunități pentru programe de schimb de studenți și personal, proiecte majore de cercetare de colaborare interdisciplinară și oportunități de angajare, TU Dublin având peste 100.000 de absolvenți.

TU Dublin are cinci facultăți poziționate în  cinci campusuri: Grangegorman, Aungier Street și Bolton Street, Blanchardstown și Tallaght. Cu cea mai mare proporție de studenți din țară, raportat la capacitățile instituționale existente, universitatea investește în prezent peste 500 de milioane EUR în facilități noi, cu tehnologie de ultimă generație,  pentru a îmbunătăți experiența studenților care studiază aici. Fostul Ministrul pentru Educație al Republicii Irlanda, Richard Bruton, a declarat că TU Dublin se află la ”convergența artelor, afacerilor, științei și tehnologiei”.

TU Dublin în cifre

29700

studenți (138 naționalități)

3500

cadre didactice

1000 +

parteneriate academice cu instituții din întreaga lume

800 +

acorduri de colaborare cu peste 600 de parteneri

100 +

companii în incubatoarele antreprenoriale ale TU Dublin

© Copyright - International - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca