NextGEng – Proiectul International Cooperation Framework for Next Generation Engineering Students

Proiectul International Cooperation Framework for Next Generation Engineering Students (NextGEng) este un proiect de tip Parteneriat de Cooperare cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+ KA2. Proiectul se derulează pe o durata de trei ani, implementarea acestuia a început in luna octombrie 2022 și se va încheia în septembrie 2025. Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta un cadru de cooperare internațională între partenerii consorțiului care promovează predarea în echipă cu sprijinul unor noi materiale de învățare și metode de predare care sunt aliniate la Spațiul Educațional European 2025 și sunt în conformitate cu nevoile pieței muncii. Pentru a atinge acest scop, proiectul NextGEng se bazează pe trei linii de acțiune:

Tailored Training Process

La începutul proiectului, se organizează un program de formare inițială pentru profesorii care participă in proiect. La eveniment, experții din domeniul pedagogic abordează tehnici și resurse de predare noi, care urmează să fie adaptate pentru programele de inginerie participante in proiect.

Dintre metodele de predare avute în vedere se amintesc predarea în echipă, abordări centrate pe student și evaluare flexibilă.

International team-teaching (ITT) pilot program

Programul pilot ITT sprijină dezvoltarea unui cadru de predare internațional în care profesorii și experții din industrie colaborează la dezvoltarea de noi conținuturi de curs și metode de predare specifice pentru inginerie. Noile materiale de curs integrează elemente centrate pe studenți care folosesc învățarea experiențială în strânsă colaborare cu studii de caz din industrie și abordează concepte precum green learning și digital teaching & learning. Noile module sunt concepute astfel încât să poată fi predate cu ușurință folosind metode combinate într-un mediu internațional de predare în echipă, în care profesorii și experții din companiile partenere interacționează și împărtășesc experiențele lor cu studenții.

Cases for experiential learning (CEL) projects

Proiectele CEL sunt activități de învățare bazate pe proiecte (project based learning) care sunt concepute în colaborare cu companii și grupuri de cercetare. Acestea au scopul de a facilita o cooperare strânsă între studenți, cadre didactice, cercetători și experți din companii in cadrul unor proiecte cu teme din industriale sau laboratoare de cercetare. Scopul este de a consolida rolul învățării experiențiale în inginerie prin implementarea acestor tipuri de proiecte în cadrul cursurilor și proiectelor din planul de învățământ al specializărilor participante.

Întâlnirea de start a proiectului NextGEng

Întâlnirea de start a proiectului NextGEng a fost organizată de Universitatea din Jaen, Spania, in perioada 28-29 noiembrie 2022.

Această întâlnire a marcat începutul oficial al proiectului, la care au participat reprezentanți din toate instituțiile si companiile ce formează consorțiul.

Contact

Conf. Dr. ing. Ciprian Lapusan, Coordonator Proiect

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Romania,

Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică, Departamentul de Mecatronică și Dinamica Mașinilor

ciprian.lapusan@mdm.utcluj.ro

Parteneri consorțiu

 

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them.

© Copyright - International - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca