Cyprus University of Technology

Universitatea de Tehnologie din Cipru (Cyprus University of Technology – CUT) a fost înființată în 2004, în Limassol, al doilea oraș al țării. A fost inaugurată oficial în 2007 de către președintele de atunci al Ciprului, Tassos Papadopoulos.

Proiectul EUt+ este coordonat de Universitatea de Tehnologie din Troyes / Université de Technologie de Troyes, (Franța) și include următorii membri:

  • Технически университет София, Technical University of Sofia (Bulgaria);
  • Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Cyprus University of Technology (Cipru);
  • Hochschule Darmstadt, University of Applied Sciences (Germania);
  • Rīgas Tehniskā Universitāte, Riga Technical University (Letonia);
  • Technological University Dublin (Irlanda);
  • Universidad Politécnica de Cartagena (Spania);
  • Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (România);

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Cyprus University of Technology (CUT) este o universitate în științe applicate, modernă și inovatoare, ce promovează excelența în cercetare și inovația în beneficiul științei și societății. Universitatea de Tehnologie din Cipru face un pionierat remarcabil în producerea de cercetare aplicată pentru a face față provocărilor societății și industriei.

CUT este membră a alianței universitare Mediterranean Universities Union (UNIMED).

Având sediul în centrul istoric al orașului, universitatea a devenit un punct de referință în Limassol și o pârghie a dezvoltării orașului.  CUT are în componență șase facultăți: Facultatea de Științe Geotehnice și Managementul Mediului, Facultatea de Management și Economie, Facultatea de Comunicare și Studii Media, Facultatea de Științe ale Sănătății, Facultatea de Arte Plastice și Aplicate, Facultatea de Inginerie și Tehnologie și Centrul lingvistic de limbi străine.

CUT este singura universitate publică din Cipru și zona pan-elenică mai largă care deține Certificarea Internațională de Management și Dezvoltare a Resurselor Umane – Investors Ιn People (Silver), care recunoaște cele mai bune practici de management al resurselor umane aplicate organizației.

CUT în cifre

3000

studenți

160

cadre universitare

330

angajați ca personal didactic auxiliar și de cercetare

220

angajați ca personal administrativ

227

programe de cercetare

© Copyright - International - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca