Peste 40 de reprezentanți ai celor opt universități partenere în cadrul consorțiului EUt+ s-au întâlnit la Universitatea Tehnică din Sofia în perioada 6-9 decembrie 2021, pentru a finaliza încă o etapă din construcția Universității Europene de Tehnologie EUt+.

Întâlnirea a debutat marți, 7 decembrie 2021 la ora 10.00 cu deschiderea oficială în format hibrid, prezidată de Prof. dr. ing. Ivan Kralov, Rectorul Universității Tehnice din Sofia și Prof. dr. Timothee Toury, coordonatorul proiectului EUt+.

Pe parcursul celor trei zile, cei șapte delegați ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au participat la ședințe fizice și în format hibrid, dedicate activităților aferente pachetelor de lucru 2 – 6.

Întâlnirile din cadrul pachetului de lucru 2 au condus la finalizarea inițiativei ”Language Pool”. Aflată sub patronajul Biroului de Coordonare a Departamentelor de Relații Internaționale (ITCO), inițiativa are ca scop crearea unei bănci de date despre resursele și oportunitățile pentru învățarea sau perfecționarea limbilor străine și a culturilor respective, pentru toți studenții și personalul EUt+. Informații despre cursuri de limbă și cultură, despre școli de vară, parteneriate și ateliere de conversație (în spațiu fizic și virtual) pentru învățarea limbilor, vor fi puse la dispoziția studenților și personalului care efectuează mobilități în instituțiile partenere, contribuind la pregătirea lor  pentru integrare academică, socială și culturală în instituția și țara gazdă.

Clusterele la nivel de licență (Civil Engineering, Mechanical Engineering și Telecomunications) au organizat în cadrul activităților 3.1 și 3.2 întâlniri de lucru hibrid, în urma cărora s-a finalizat harta mobilităților studenților din cadrul alianței EUT+ și s-au agreat principalele activități pentru 2022.

În cadrul laboratorului comun pentru cercetarea pedagogică și învățarea centrată pe student – ElaRA, activitatea 3.4, s-a stabilit structura și organizarea acestuia, s-au stabilit grupurile de lucru, s-au investigat apelurile deschise și următoare pentru aplicații de proiecte de cercetare și s-a agreat un acord general asupra livrabilelor D 3.4.1 și D 3.4.2.

În cadrul pachetului de lucru 4 s-au organizat activități exclusiv online, pe parcursul celor trei zile s-au finalizat acordurile de constituire a institutelor EUt+ de cercetare (EUt+ reserach institutes), a biroului comun de cercetare EUT+ (Eut+ common research office) și a școlii de cercetare EUt+ (EUt+ graduate research school). Prin aceste acorduri, fiecare partener își asuma finanțarea unui student doctorand în cadrul fiecărui institut de cercetare, pentru o perioadă de minimum trei ani de-a lungul următorilor patru ani. De asemenea s-au pus bazele acordului pentru înființarea biroului comun de transfer tehnologic și proprietate intelectuală (EUT+ Technological Transfer and IP office).

Un progres important s-a realizat în cadrul activități 5.3 din cadrul pachetului de lucru 4 deoarece s-au definit conținuturile portofoliilor electronice (e-portfolio) și modul de completare a acestora de-a lungul mobilităților studenților la universitățile partener din EUt+. S-au stabilit criteriile de evaluare a e-portfolio și diseminarea/ promovarea acestor în interiorul alianței EUt+ (pentru studenți, cadre didactice, laboratoare de cercetare etc.) și în afară acesteia, cum ar fi potențialii angajatori.

Fiecare partener a prezentat structura si organizarea personalului administrativ (non-academic) în cadrul activităților 6.1-6.2, din pachetul de lucru 6. S-a stabilit durata mobilităților personalului non-academic (între o săptămâna si trei luni) și s-au dezbătut modalitățile de finanțare. Aceste mobilități au ca scop armonizarea și convergența practicilor administrative din cadrul alianței EUt+. S-a convenit asupra constituirii unei structuri non-academice comune la nivelul alianței.

Reuniunea în format online a Consiliului Rectorilor EUt+ s-a centrat pe discuțiile legate de extinderea alianței în noul val.

© Copyright - International - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca